Μια συνεργασία που στάζει μέλι

Η συνεργασία μας με τον Μελισσοκομικό Σύλλογο Καρύστου ξεκίνησε πριν μερικούς μήνες, με στόχο την καταχώρηση του Μέλι Κισσούρι στο μητρώο των προϊόντων της Ε.Ε. με Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης.

Η πρώτη φάση της προσπάθειας ολοκληρώθηκε. Σήμερα καταθέσαμε στο αρμόδιο Τμήμα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων το φάκελο με όλα τα στοιχεία και τις πληροφορίες που τεκμηριώνουν την αίτηση καταχώρησης.

Κατά τους προηγούμενους μήνες είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε διεξοδικά  με τους εκπροσώπους του Μελισσοκομικού Συλλόγου τις μελισσοκομικές πρακτικές που εφαρμόζουν. Παράλληλα, συγκεντρώσαμε, από πολλαπλές πηγές, πληροφορίες που μας οδήγησαν στο συμπέρασμα ότι το Μέλι Κισσούρι είναι ένα ιδιαίτερο προϊόν. Ένα μέλι με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που δεν εξαντλούνται  μόνο στη γεύση και το άρωμα, που είναι τα δυο βασικά κριτήρια για την κατανάλωσή του. Ένα μέλι που έχει έναν ξεχωριστό τρόπο παραγωγής αλλά και ισχυρούς δεσμούς με τον τόπο όπου παράγεται, την πανέμορφη Κάρυστο.

Από σήμερα ξεκινά η δεύτερη φάση της προσπάθειάς μας, η οποία εκτιμούμε ότι θα πετύχει τον αρχικό της στόχο: την αναγνώριση του «Μέλι Κισσούρι» ως προϊόν Π.Ο.Π.

Είμαστε διπλά χαρούμενοι γιατί ο χρόνος που ξεκινά η προσπάθεια αυτή, συμπίπτει με την έναρξη της νέας μας δραστηριότητας που έχει στο επίκεντρό της την ανάδειξη της αξίας των ΠΟΠ και ΠΓΕ προϊόντων της χώρας μας.

e-mail @ Simbiosis

Not readable? Change text. captcha txt
GreekEurope Skip to content